120 kvadrat

en karaktärsfast improviserad situationskomedi

"120 kvadrat" utspelade sig i en lägenhet i centrala Stockholm. Sex helt "vanliga" människor bestämde sig för att pröva på den nya moderna boendeformen - flerbo. I sin gemensamma lägenhet delade man på allt.

Intriger, konflikter och kampen om fjärrkontrollen blandades med glädje, fest och kärlek. De sex karaktärerna improviserades fram under hösten 2001 i repetitioner med Paula McManus som regissör och konstnärlig "portvakt". Under föreställningarna skruvades relationerna till och karaktärerna antog nya dimensioner. Varje föreställning var ett fristående avsnitt i en situationskomedin där publiken var med och påverkade vad just "sitt" avsnitt ska handlade om.

Efter paus "trappade vi ner" i en delikat blandning av amerikansk talk show och Lasse Holmqvists "Här är ditt liv". Publiken bjöds in att ta del av intressanta och spännande personers liv i föreställningen "Trappa ner". Gästen hölls in i det sista hemlig och kunde vara precis vem som helst. I ett nervkittlande samtal delade gästen med sig av sina tankar, händelser och funderingar. Ur samtalet sprang sedan idéer till scener som framfördes av fyra improvisatörer. De nyfikna improvisatörerna gestaltade gästens liv i ett "Life Game". Här fick vi ta del av upplevelser från barndomen till idag. Livsavgörande händelser blandades med små obskyra betraktelser. Allt ifrån frieriet, den första kyssen och när man fick punktering på E18 en lördag förmiddag spelas upp med glädje och energi.

Spelades hösten 2001.